ZEG JA! Liefdesgeloftes in het Red Star Line Museum

25 en 26 september 2021

Het Red Star Line museum sluit de expo ‘Destination Sweetheart’ - over liefde en migratie - af met romantiek. Tijdens het weekend van 25 en 26 september kunnen geliefden of getrouwde koppels (opnieuw) het ja-woord geven aan hun Sweetheart op een unieke locatie: de toren van het museum.

Als afsluiter van de expo over liefdesmigratie kunnen geliefden tijdens het laatste weekend hun liefde vieren in het museum. Via de rode loper wandelen ze naar de toren met prachtig scheldezicht. Daar bezegelen ceremoniemeesters Soe Nsuki, Lotte Dodion, Jaouad Alloul en Iris Carta elk op hun eigen manier de relaties van de deelnemers in intieme kring.

Huwelijks- & liefdesrituelen zijn universeel. Tijdens de zomermaanden gaat het museum hierover in gesprek met verschillende families, socio-culturele verenigingen en anderstaligen. De verhalen, anekdotes en gebruiken die daar worden verteld zullen de liefdesgeloftes van het slotweekend inspireren.

Met dit romantisch weekend sluit het museum de expo ‘Destination Sweetheart’ af. Een expo over migratie voor de liefde en migratie van de Red Star Line-periode tot vandaag. Brieven, interviews en persoonlijke objecten nemen de bezoekers mee in hartverwarmende maar soms ook confronterende verhalen.

Praktisch

  • Liefdesgeloftes in intieme kring op 25 en 26 september
  • Tussen 10 en 18 uur op de toren van het Red Star Line Museum.
  • Alle koppels zijn welkom, ook indien ze niet getrouwd zijn.
  • Gratis, inschrijvingen via https://www.redstarline.be/nl/activiteit/zeg-ja

Foto : © Sigrid Spinnox

De ceremoniemeesters

DOCX - 305 Kb

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

  •  

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

redstarline@stad.antwerpen.be

redstarline.be