Red Star Line Museum viert tiende verjaardag

Persuitnodiging

Op 28 september is het precies tien jaar geleden dat het Red Star Line Museum opende op de authentieke plek van de historische rederij. De verhalen van de historische landverhuizers die een betere toekomst gingen zoeken in Amerika, kregen er onderdak. Het museum brengt ook met hedendaagse migratieverhalen een universeel verhaal over hoop, dromen en de zoektocht naar geluk.

Het museum bedankt haar schenkers, partners en bezoekers ter gelegenheid van haar tiende verjaardag. De pers is van harte welkom om een kijkje te nemen op één van de vele activiteiten:

 

Zaterdag 23 september vanaf 18 uur: Bedankmoment schenkers

Op 23 september zetten schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud en museumdirecteur Karen Moeskops de schenkers van het museum in de bloemetjes, samen met gastheer Johan Petit. Op het programma staan de première van twee films gemaakt in samenwerking met schenkers: ‘A search for my grandfathers history’ van Caroline Emmet, kleindochter van Irving Berlin en ‘The humanity of individuals’ van Andres Lübbert. Daarnaast wordt de fotogalerij ‘Schenkers’ feestelijk geopend. Daarin brengt fotograaf Koen Broos 10 getuigen en schenkers van objecten en verhalen van het museum in beeld: één schenker voor elk van de tien jaren dat het museum bestaat.

Woensdag 27 september: focus op scholen en families

Op de familiedag krijgen enkele Antwerpse lagere en secundaire scholen om 10 uur een rondleiding in het museum.

Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober: feestweekend

Tijdens een spetterend feestweekend kunnen bezoekers deelnemen aan een rijkgevuld programma voor families, met creatieve workshops en een uitbundig dansfeest in de jaren '20 stijl.

Familieaanbod

Een bootjesrace, familiewandelingen, rondleidingen voor families zonder taaldrempels, kleuterrondleidingen en buggytours. Met creatieve workshops zoals 'maak een knuffel’ en ‘blik je toekomst in’, maar ook cupcakes versieren, familybags bedrukken en stoepkrijten nodigt het Red Star Line museum iedereen uit om zowel binnen als buiten het museum mee te vieren.

Aanbod voor volwassenen

Tijdens de stadswandelingen met gids treden groepen in het spoor van de landverhuizers van aan het Centraal Station tot aan de Schelde waar de schepen van de Red Star Line vertrokken. In het museum zijn verschillende rondleidingen met gids in het museum rond verschillende thema’s. Een wereldbrunch, foodtrucks en drankjes kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Dansfeest

Op zaterdagavond 30 september worden de kasseien in de loods voor even omgetoverd tot een bruisende dansvloer uit de roaring twenties. Lindy hop, jazz en swing maken er een onvergetelijke avond van vol tijdloze elegantie en opwindende dansmoves. Iedereen is welkom en ook pluimen, haarbanden en lange handschoenen zijn toegestaan op dit exclusieve Roaring Twenties dansfeest.

Het volledige aanbod is terug te vinden op de website:

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen op één van de activiteiten of een interview met de directeur of één van de curatoren aan te vragen:

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

redstarline@stad.antwerpen.be

redstarline.be