Red Star Line Museum verwelkomt Karen Moeskops als nieuwe directeur

Op 16 januari 2017 begint Karen Moeskops (°1977) als nieuwe directeur van het Antwerpse Red Star Line Museum. Zij was sinds 2009 directeur van Amnesty International Vlaanderen en werkte het voorbije jaar als marketing- en communicatiemanager bij het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Zij volgt Luc Verheyen op, die het Red Star Line Museum voorbereidde, opende en de voorbije jaren leidde.

 

Het Red Star Line Museum verwelkomt vanaf 16 januari Karen Moeskops als nieuwe directeur. Doorslaggevend was de combinatie van een sterk inhoudelijk profiel met ervaring in verschillende (inter) nationale organisaties, sterke organisatorische en strategische talenten en een open communicatie.

Na haar opleidingen Politieke Wetenschappen en Etudes Spécialisées en Développement in Leuven begon Moeskops na een onderzoeksproject in de Universiteit Antwerpen aan een carrière bij Amnesty International. Zij coördineerde verschillende campagnes, organiseerde een uitgebreide doorlichting van de organisatie en fungeerde later als woordvoerder en als directeur.

Karen Moeskops: “Migratie is anno 2016 misschien wel de grootste uitdagingen voor onze samenleving; zowel op wereldschaal, in een grootstad als Antwerpen, als in een klein Vlaams dorp. Ik kijk ernaar uit om samen met het gedreven team van het Red Star Line Museum vele bezoekers, van binnen én buiten Antwerpen te mogen verwelkomen en het authentieke verhaal van de rederij en de landverhuizers te vertellen."

Schepen voor cultuur Caroline Bastiaens is zeer verheugd met de aanstelling van Karen Moeskops: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Karen Moeskops het Red Star Line Museum een nog sterker profiel kunnen geven. Tegelijkertijd wil ik uitdrukkelijk Luc Verheyen danken die de afgelopen jaren het Red Star Line Museum op fantastische wijze geleid heeft. Onder zijn leiderschap kreeg het museum nationaal en internationaal veel erkenning waaronder dit jaar nog de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed.”

Nadia De Vree

perscoördinator Musea en Erfgoed , Stad Antwerpen

Roel Veyt

woordvoerder Caroline Bastiaens, schepen voor Cultuur, Stad Antwerpen

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

[email protected]

redstarline.be