Red Star Line Museum ontvangt Diane von Furstenberg

Op zondag 23 april krijgt het Red Star Line Museum hoog bezoek: mode-icoon Diane von Furstenberg bezoekt het museum dat haar zeer na aan het hart ligt. Ze was nauw betrokken bij de opening van het museum en het Red Star Line thema: mensen op zoek naar een nieuw leven, niet in het minst omdat ze zelf vanuit België naar Amerika emigreerde.

Na het bezoek aan het museum is Von Furstenberg ook eregast bij de musicalvoorstelling Red Star Line in Puurs.

De pers wordt vriendelijk uitgenodigd op de ontvangst van Diane von Furstenberg in het ​ Red Star Line Museum op zondag 23 april om 11 uur

 

Programma:

11 uur

ontvangst in de loods van het museum

11.15 uur ​

verwelkoming Diane von Furstenberg ​
door Bart De Wever, burgemeester, ​ en Philip Heylen, ereschepen

verwelkoming door Karen Moeskops, directeur

toespraken door Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur, en Philip Heylen, ereschepen

11.30 uur

tour langs de hoogtepunten in het museum

 

Diane von Furstenberg is geboren in Brussel en woont in New York. Ze lanceerde de iconische wikkeljurk, die voor vrouwen een symbool werd van macht en onafhankelijkheid. Ze blijft zich inzetten voor vrouwenemancipatie door opkomend toonaangevend vrouwelijk talent te steunen met haar filantropische werk. Frankrijk kende haar de titel van Chevalier de la Légion d’Honneur toe en in 2021 ontving zij de titel van Commandeur in de Kroonorde van België. Ze ontving in 2017 een eredoctoraat van de Universiteit Antwerpen en in 2022 de Ruth Bader Ginsburg Woman of Leadership Award voor haar uitmuntende leiderschap en inzet voor vrouwen.

 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen:

Liesbeth De Maeyer

Coördinator pers/PR/partners, Stad Antwerpen

 

 

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

redstarline@stad.antwerpen.be

redstarline.be