Laatste cruise-activiteiten in het Red Star Line Museum

Nog tot 17 april kunnen bezoekers in het Red Star Line Museum terecht voor de tijdelijke expo Cruise Away. In het kader van de expo organiseert het museum nog drie activiteiten die de sfeer aan boord van de cruiseschepen terug tot leven wekken: een Red Star Line reünie in het teken van de bemanning op cruiseschepen, een Roaring Twenties-dansavond en een filmconcert door Flat Earth Society.

Cruise Away. Met de Red Star Line de wereld rond
Nog tot 17 april 2017 kunnen bezoekers genieten van de tijdelijke expo Cruise Away. Het museum brengt de cruiseperiode van de Red Star Line weer tot leven met een expo en een boek. De verhalen van cruisegangers en bemanning staan centraal. De blikvanger is een originele amateurfilm van een cruise op de Belgenland in 1927-1928.

Red Star Line Reünie
Op zondag 19 maart nodigt het Red Star Line Museum zijn ‘familie’ uit: de mensen die het museum bijzondere souvenirs schonken of verhalen van familie deelden. Tijdens een feestelijke namiddag vol verhalen, muziek en taart maken de gasten kennis met de andere Red Star Line families en het museumteam. Dit jaar staat de reünie in het teken van de bemanning op de cruiseschepen. Veel van die crewmembers kwamen uit Antwerpen.

Joris Hessels (bekend van het tv-programma Radio Gaga) en Sarah Eisa  (Duitse actrice met Palestijnse roots die sinds 2003 in België woont) praten de namiddag aan elkaar. Het museum verwacht meer dan 300 gasten. Special guest is René Laureyns, die in 1931 als 4-jarig jongetje naar New York reisde met de Red Star Line. Hij zal voor de eerste keer het museum bezoeken.

Zondag 19 maart van 14 tot 17 uur

De Red Star Line Reünie is niet voor het brede publiek, maar de pers is van harte welkom. Graag even bevestigen via machteld.deryck@stad.antwerpen.be

Big Apple Swing: Roaring Twenties-dansavond
Aan boord van de Red Star Line-cruises in de jaren 1920 en 1930 heersen de Roaring Twenties. Passagiers genieten van jazz, veel alcohol en een openluchtzwembad op het dek. Tijdens de vele feesten aan boord dragen de dames jurken vol franjes en een gevederde haarband, de heren zitten strak in pak, al dan niet met strik en hoed.

In samenwerking met Radar Events, dé specialist in retro entertainment, wanen de deelnemers aan de Big Apple Swing  zich in een jaren ’20 danszaal. Met initiatie en demonstratie van de Charleston, flapper-girls, paparazzi girls en feestmuziek uit die Roaring Twenties.

zaterdag 25 maart 2017 van 21 tot 00.30 uur 

Tickets zijn online te koop: http://www.redstarline.be/nl/bigappleswing

Filmconcerten Flat Earth Society
Na het grote succes van het eerste concert vorig jaar pakt het museum in april uit met een dubbel live concert over de ss Belgenland. Flat Earth Society zorgt voor een prachtige soundtrack bij een unieke verknipte film van een Red Star Line-wereldcruise in 1927 en 1928.

donderdag 20 april 2017 van 19.30 tot 22 uur
vrijdag 21 april 2017 van 19.30 tot 22 uur

Tickets zijn online te koop: http://www.redstarline.be/nl/filmconcert

Voor meer informatie en activiteiten van het Red Star Line Museum: zie www.redstarline.be

Nadia De Vree

Perscoördinator Musea en Erfgoed , Stad Antwerpen

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

redstarline@stad.antwerpen.be

redstarline.be