Jonge musici brengen ode aan Irving Berlin in het Red Star Line Museum

Zaterdag 18 maart om 13 uur

130 jaar geleden stak pianist Irving Berlin, van onder meer (I’m dreaming of a) White Christmas, op een Red Star Line boot de oceaan over richting Amerika. Daar groeide hij uit tot één van de meest invloedrijke componisten van de 20ste eeuw. Op zaterdag 18 maart biedt het museum vijf jonge musici van diverse achtergrond een podium aan om hun dromen na te jagen. In aanwezigheid van de kleindochter van Berlin, Caroline Emmet, spelen zij nieuwe nummers geïnspireerd op haar grootvader.

In 1893 volgde pianist Irving Berlin zijn droom richting Amerika. Vandaag laten vijf jonge kunstenaars, elk met hun eigen migratieverhaal, zich inspireren door het werk en leven van Irving Berlin. Ze zoeken antwoord op de vraag ‘Op welke manier is de muziek van Irving Berlin vandaag nog relevant?'

De vijf jonge muzikanten componeerden nieuwe nummers en presenteren die op zaterdag 18 maart 2023 aan het brede publiek in de Loods van het museum. Elke muzikant geeft een kort woordje uitleg over hoe het nieuwe nummer tot stand kwam en speelt nadien een nummer van zichzelf en de nieuwe Irving Berlin compositie.

Programma zaterdag:

  • 12.30 uur Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud ontmoet de musici samen met Caroline Emmet, de kleindochter van Irving Berlin.
  • 13.00 uur Joe Ayoub
  • 13.45 uur Anke Ludwig Quartet
  • 14.30 uur Stripes
  • 15.15 uur Cristina Sapalo
  • 16.00 uur Omid Aghajani

De vijf composities worden ook opgenomen in een live-session videoclip in de museumzalen. ​ Het volledige traject dat de muzikanten hebben afgelegd ​ werd in beeld gebracht in mini-reportages. Deze zijn nu al te zien op de website van het museum www.redstarline.be/remember-berlin

In aanloop van deze live voorstelling, kan iedereen nu ook al zijn muzikale talenten ontdekken of ten toon spreiden in het museum. Kleine of grote pianisten mogen komen spelen in het museum, het is niet nodig om te reserveren en bladmuziek van Irving Berlin wordt voorzien.

Praktisch

  • Iedereen mag tijdens de openingsuren van het museum een nummer komen spelen op een piano in de Loods van het museum, reservatie niet nodig
  • Voorstelling muzikanten in het kielzog van Irving Berlin op zaterdag 18 maart van 13 tot 17 uur in het Red Star Line Museum, toegang gratis, geen reservatie nodig.
  • Meer info via: www.redstarline.be

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

redstarline@stad.antwerpen.be

redstarline.be