‘From Ukraine with love’ als sluitstuk van expo Vluchtverhalen

Tot en met 11 december in het Red Star Line Museum

Nog tot en met 11 december zoomt het Red Star Line Museum met ‘Vluchtverhalen’ in op de realiteit van het leven op de vlucht, vroeger en nu. Ter afsluiting van de expo brengen artiesten uit Oekraïne een krachtige boodschap van hoop, veerkracht, verbinding en liefde als antwoord op de pijn omwille van de oorlog.

Vluchtverhalen

In de expo laat het Red Star Line museum 12 mensen aan het woord die hun hebben en houden achterlieten en naar België kwamen, op zoek naar een veiliger en menswaardiger leven. Aan de hand van hun verhaal, met persoonlijke bezittingen en foto’s, tonen ze wat hun ervaringen waren in hun land van herkomst, hoe hun vlucht verliep en hoe ze werden onthaald in België.

From Ukraïne with Love

Op woensdag 7 december brengen 6 straffe artiesten met roots en gevlucht uit Oekraïne een krachtige boodschap van hoop, veerkracht en verbinding als antwoord op de pijn door de oorlog. Met Halyna Ivanova, Marina Tsaran, Lenara OsmaNova, Diana Pribeha, Maria Rec en Katherina Khaynus mag het publiek zich verwachten aan een ontroerende avond met zowel traditionele als moderne muziek en dans.

De avond, in samenwerking met het Internationaal Comité, is online uitverkocht, maar mensen kunnen de avond zelf hun kans nog wagen.

Praktisch

‘Vluchtverhalen. 1951-2021’
Nog tot 11 december 2022

https://redstarline.be/nl/vluchtverhalen

https://redstarline.be/nl/activiteit/ukraine-love

Nadia De Vree

Perscommunicatie Cultuur, Stad Antwerpen

 

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

[email protected]

redstarline.be