Cruise Away - met Red Star Line de wereld rond

Concert Flat Earth Society - 1 oktober 2016

Het Red Star Line Museum brengt dit najaar een tentoonstelling over een minder bekende activiteit van de Red Star Line-rederij: de cruises. Een uniek filmconcert van de Flat Earth Society brengt als teaser naar de expo Cruise Away deze luisterrijke periode en de verhalen van cruisegangers terug tot leven.

De S.S. Belgenland, het pronkschip van de Red Star Line, zeilde zes keer de wereld rond. Vorig jaar ontdekte het Red Star Line Museum in de VS een verborgen schat: vijftien 16 mm-filmrollen met amateuropnames van de derde cruise rond de wereld in 1927 - 1928. Meer dan vier uur origineel beeldmateriaal gedraaid door een passagier aan boord. Het is een uniek beelddocument van luxereizen in die periode. De amateurbeelden tonen het leven aan boord en werpen een intrigerende blik op de omgang van deze vroege toeristen met de bewoners van de vele exotische bestemmingen die ze bezochten.

De films werden vakkundig gerestaureerd door Cinematek en toegevoegd aan de collectie van het Red Star Line Museum. Op vraag van het museum dook Componist Peter Vermeersch in dit unieke tijdsdocument. Het resultaat is een licht geschifte beeldmontage en een compositie voor 14 muzikanten. Op 1 oktober speelt Flat Earth Society deze muziek live en in wereldpremière bij de film.

SS Belgenland - De wereld rond in 45 minuten

1 oktober 2016 om 20 uur

Red Star Line Museum

Montevideostraat 3

2000 Antwerpen

Ticket: 12 euro voorverkoop / 15 euro aan de kassa
Tickets via www.redstarline.be

Persbericht Cruise Away

DOCX - 81 Kb

Nadia De Vree

perscoördinator Musea en Erfgoed Antwerpen, Stad Antwerpen

Over Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt u uit op een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers. Maak kennis met de passagiers en vergezel hen op hun trip vanuit hun geboortedorp naar havenstad Antwerpen. Aan de kade wachten de oceaanstomers van Red Star Line met bestemming nieuwe wereld. Even boeiende als persoonlijke verhalen vergezellen u tijdens de overtocht. Aan de overzijde van de oceaan neemt u afscheid van bekenden.

Met de steun van: het departement Cultuur, Jeugd en Media

Neem contact op met

Montevideostraat 3 2000 Antwerpen

+ 32 3 298 27 70

redstarline@stad.antwerpen.be

redstarline.be